
Veelgestelde vragen
De meedenkgroep kan meedenken over hoe de gebouwen er uit komt te zien. Bijvoorbeeld over stijl, vorm en kleuren maar ook waar de gebouwen wat hoger of juist minder hoog worden. De meedenkgroep praat mee over de inrichting van de openbare ruimte. Bijvoorbeeld waar bankjes, fietsen, afvalbakken, containers en dergelijke komen te staan en hoe die eruit gaan zien. Ook bespreken we welke materialen gebruikt worden en welke kleur die hebben, wat er op het speelterrein komt in hoe we dat inrichten. De manier hoe we omgaan met het groen komt ook aan de orde.
In de meedenkgroep zitten behalve omwonenden en winkeliers ook mensen van Lidl en de gemeente. Vanuit Lidl is dat de verantwoordelijke ontwikkelaar (Metropool Vastgoedontwikkeling) en de architect. Vanuit de gemeente is dat de verantwoordelijke projectmanager en een medewerker die de kwaliteit van de nieuwe openbare ruimte bewaakt. In opdracht van de gemeente zitten ook een stedenbouwkundige en een rayonarchitect van Welstand aan tafel om de kwaliteit te borgen.
De gestelde vragen worden door de ontwikkelaar en de gemeente beantwoord.
Het is de bedoeling dat de beide bouwblokken in een bouwstroom gebouwd gaan worden zodat ze kort na elkaar klaar zijn.
De bouwers verwachten dat het Vikingschip in het voorjaar van 2021 klaar is. We hopen dat dan ook de Vikinghal gesloopt kan worden. In ieder geval zorgen we ervoor, dat het schip uit de hal kan komen.
Het is van heel veel zaken afhankelijk wanneer het zwembad en de sporthal gesloopt gaan worden. We verwachten dat dit niet eerder dan voorjaar 2021 zal zijn. Het kan echter ook nog wel een jaar later worden.
Lidl (ontwikkelaar Metropool Vastgoedontwikkeling) is verantwoordelijk voor het ontwerp van de gebouwen en de openbare ruimte. Lidl bouwt ook. De gemeente is verantwoordelijk voor het bestemmingsplan en de vergunningen. De gemeente wil graag een winkelcentrum met woningen en een openbare ruimte van goede kwaliteit. Lidl en de gemeente hebben daarover afspraken gemaakt.
Op dit moment zijn er nog geen plannen.
Op dit moment kan (nog) geen bezwaar gemaakt worden tegen de plannen. Op het moment dat er een ontwerp van het bestemmingsplan ter inzage wordt gelegd kunt u een zienswijze indienen. Tegen een daarna verleende omgevingsvergunning bouwen kunt u bezwaar maken.
Lidl en de gemeente hebben plannen besproken waar ook een parkeergarage in zat. Die bleken financieel niet haalbaar.
De leerkrachten van de toekomstige brede school kunnen vlak naast de school parkeren. Buiten lestijden is die parkeerplaats ook voor anderen beschikbaar.
Al enkele jaren is de gemeente in gesprek met verschillende projectontwikkelaars. Eind 2017 heeft Lidl het winkelcentrum gekocht. Vanaf dat moment zijn Lidl en gemeente met elkaar in gesprek gegaan. Dat heeft de nodige tijd gekost en totdat Lidl en gemeente het eens zijn over enkele hoofdlijnen en financiële zaken konden we omwonenden niet betrekken.
Jumbo verlaat haar supermarkt in De Heul. In ruil daarvoor kan zij aan de Langbroekseweg uitbreiden.
Deze website en de folder zijn gemaakt in opdracht van de gemeente. Lidl en de gemeente werken samen bij de ontwikkeling van het wijkwinkelcentrum.
Bouwwerkzaamheden gaan niet ongemerkt voorbij, echter zal overlast tot een minimum worden beperkt.
Het uitgangspunt is alles in een keer te bouwen.
Dit behoort tot de mogelijkheden, echter dient dit geen overlast te veroorzaken.
Nadat er gestart is met bouwen ca. 2 jaar.
Ja, er wordt naar tijdelijke winkelruimte gekeken in de wijk.
In principe niet, het kan wel een enkele keer voorkomen.