Ruimte voor nieuwbouw

Het oude winkelcentrum, sporthal en zwembad worden gesloopt en het sportveldje wordt verplaatst. Zo ontstaat er ruimte voor een nieuw toekomstbestendig winkelcentrum met een grote supermarkt, dagwinkels, horeca en een divers woningaanbod. Boven de winkels en supermarkt komen appartementen.

Het nieuwe winkelcentrum in De Heul bestaat uit twee delen. In het ene deel zit de Lidl met daarboven appartementen en in het tweede deel is ruimte voor de huidige winkeliers met ook daarboven appartementen. De twee delen liggen aan een levendig winkelplein dat gerealiseerd kan worden door de Karolingersweg te verleggen.

Plattegrond verkeer en parkeren

Verkeer en parkeren

Een goede verkeersstructuur van en naar de wijk en het winkelcentrum beperkt de mogelijke verkeersoverlast. In de kaart hierboven is te zien hoe de aanrijroutes zijn en waar geparkeerd kan worden. Bezoekers kiezen bewust voor winkelcentra waar je makkelijk kunt parkeren. Goede parkeervoorzieningen zijn dus van groot belang voor een vitaal winkelcentrum. Er wordt gekozen voor meerdere parkeerplaatsen rond het winkelcentrum. De parkeerplekken worden zoveel mogelijk omgeven met groen waardoor ze verhuld worden. Hier kunnen ouders ook parkeren om hun kinderen naar de toekomstige brede school te brengen. Leerkrachten parkeren naast de school.

Het laden en lossen van de supermarkt gebeurt uit het zicht en de bevoorrading van de winkels kan via speciale laden en lossen vakken op de verkeersroute.

Klaar voor de toekomst

Het vele groen rond het nieuwe winkelcentrum zorgt voor een groen karakter. Maar we willen ook een duurzaam winkelcentrum dat klaar is voor de toekomst. Een moderne supermarkt zorgt dat er ook voor de andere winkels en de horeca voldoende publiek komt. Duurzaamheid is dus een van de belangrijkste thema’s in de plannen voor de nieuwbouw. Zo worden de appartementen gasloos en nul-op-de-meter gerealiseerd.

Naast de duurzame woningen kijken we ook naar andere mogelijkheden om een duurzaam winkelcentrum te realiseren. Zo wordt er straks maximaal gebruik gemaakt van zonne-energie door zonnepanelen te plaatsen op de daken van bebouwing en op de afdaken op de parkeerterreinen. Het regenwater wordt verzameld en zakt door infiltratie weg in de grond.

Plattegrond nieuwe situatie winkelcentrum De Heul

Overzichtskaart winkelcentrum De Heul

1. WONEN AAN EEN DAKTUIN
2. WINKELEN
3. PARKEREN
4. SUPERMARKT
5. SPORTVELD
6. VERBLIJVEN (PLEIN)
7. LADEN & LOSSEN
8. RUIMTE VOOR GROEN
9. SLIMME VERKEERSROUTES
10. TOEKOMSTIGE BREDE SCHOOL

Impressie nieuwe situatie De Heul

Hieronder worden een aantal impressies gegeven van de nieuwe situatie. De definitieve vorm wordt in een later stadium uitgewerkt in samenspraak met de meedenkgroep.

Heeft u een tip of vraag?

We komen graag met u in contact als u een tip of vraag heeft. Klik op onderstaande button en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Ik heb een tip of vraag